Art of Bond
A Gentleman magazin partnereivel exkluzív gálán ünnepelte a tizedik lapszám megjelenését és James Bond ötvenedik születésnapját. »
Dupla klub
Misztikus kettő az egyben, avagy a menny és a pokol egy helyszínen, az évad első Gentleman klubeseményén. »
Szöveg: Orosz Zoltán
Fotó: Kovács Gábor
  Tyukodi László
2013.02.01. 16:34
Toast
A koccintás, a pohárköszöntő szertartását a világon mindenhol ismerik. Régóta ez a módja annak, hogy megünnepeljünk barátságokat, kifejezzük megbecsülésünket vendégeink, üzletfeleink előtt, vagy tolmácsoljuk jókívánságainkat a házasulandóknak. »
Jaksity György
"Megpróbálok annyi pénzt költeni a kultúrára, így a műgyűjtésre, amennyi még nem fáj. Azt szoktam mondani, hogy ha holnap leég minden olyan objektum, ahol nekem képem van, akkor nagyon-nagyon szomorú leszek, de a műtárgyak elvesztése pénzügyileg nem okozna problémát. Ez azért fontos, mert ha az ember így tekint ezekre a tárgyakra, akkor teljesen más lesz a viszonya hozzájuk." »
Ghyczy Dénes
Nemesi származása a legkevésbé sem érdekli, mert nem az ősök, hanem saját jogon szeretne büszke lenni a nevére. Soha nem akart mást, csak festeni, ha mást nem, hát krumplikat. »
A New York új aranykora
„Kávéház nélkül nincs irodalom.” A Márai Sándortól származó gondolatot választotta mottójául a márciusban újra indult New York Művész Páholy. »
A legkisebb királyfi
Az Andrássy út Bajcsy-Zsilinszky út és Oktogon közötti szakaszán egymást érik a luxus divatmárkák üzletei. A kifinomult elegancia lengi be a sugárutat, a bámészkodó járókelő újra és újra végigsimít a ruháján, ahogy megpillantja magát a hatalmas üvegportálok tükröződő felületén. Elegánsan, stílusosan, ráadásul változatosan öltözködni nem kis kihívás egy férfi számára. Mint a sikerhez általában, kell hozzá tehetség, szorgalom, kitartás és egy kis szerencse. Vagy valaki, aki rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, és akiben feltétel nélkül megbízhatunk. »
It’s up to you, New York, New York
A New York név ugyanazt jelenti világszerte, mint Budapesten: egy magával ragadóan izgalmas, pezsgő szellemi és kulturális központot. Csakhogy míg a világ többi részén a sohasem alvó amerikai nagyvárosra asszociálnak, egy vérbeli budapestinek a legendás körúti palota jut az eszébe először. »
Az időutazó
Öreg járgány szivatóval indul – fújjuk kívülről lassan húsz éve, a Besenyő Blues Band fesztiválnyertes dalából. de mi hajthat egy Öreg Pasast? Miért szívatja magát egy ausztrál nyugdíjas a létező legöregebb járgánnyal, keresztül-kasul a világon? »
Az oroszlán
A vonós hangszerek olyanok, mint a nemes fegyverek: a legpompásabb alapanyagokból a legnagyobb mesterek alkották őket. Üvegfalak mögé zárva is lenyűgözőek, ám valódi értéküket csak művészeik kezei közt mutatják meg. A különbség annyi, hogy míg egy aprólékosan kidolgozott kardot ma már csak hobbiból forgatnak, a hangszerek még mindig eredetei funkciójukat töltik be. »
OÁZIS OTTHON
Vissza a természetbe, hirdette a francia felvilágosodás egyik legjelentősebb alakja, Jean-Jacques Rousseau. Úgy vélte, az ember természetből fakadóan jó, de a társadalom elrontja, hiszen bár szabadnak születik, az élete során mindenütt korlátok közé kényszerül. »
Szöveg: Orosz Zoltán
Fotó: Tuba Péter
2016.06.20. 08:04
AZ EMBER LEGJOBB TÁRGY-BARÁTJA
Kerékpár, bicikli, bringa, keró, canga. Aki hajtja, imádja, hiszen olyan szabadságérzetet nyújt, amit egyetlen más közlekedési eszköz sem képes megadni. A posztmodern nagyvárosokban egyre többen ismerik fel, hogy valós alternatívája az autónak, a robogónak és a közösségi közlekedésnek, mert gyors, egyszerű, olcsó, mindig rendelkezésre áll, és nem utolsósorban stílusos, már ha a tulajdonosa úgy akarja. »
Szöveg: Orosz Zoltán
2014.05.28. 08:10
A keresett szó nem lehet rövidebb 3 betűsnél!
Bezárás
KASSA
Helyben vagyunk. Egy fecske balettozik az Andrássy-palota vaskorlátján. A mutatvány nyilván nekünk szól, türelmesen végigfotózzuk a produkciót. Erdélyi Gábor megköszöni a képeket a madárkának,...
Tökéletesíteni
Senkinek nem kell bizonygatni a mercedes tökéletességre törekvő akaratát. Prémiummárkaként szinte kötelesség olyan autót építeni, amely részleteiben és egészében is megkérdőjelezhetetlen. Azaz...
Kammerer Zoltán: Gentleman=Fair play
A háromszoros olimpiai bajnok kajakos a rengeteg edzés mellett kedves családi fészekben és sebes hobbikkal éli hétköznapi életét. Kammerer Zoltán számára a kisfia, a borospincéje, egy oldtimer...
Aston Martin Rapide
Egy autó, amely mellett a Mercedes CLS vulgárisnak, a Maseratti Quattroporte öregurasnak, a Porsche Panamera tömegterméknek hat. Az Aston Martin Rapide a legnemesebb brit sportkocsihagyományokat...
ROST ANDREA
Ha valaki nevére a Google-ban rákattintunk, és az majdnem kétszázezer találatot jelez, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az illető vitte valamire. Rost Andrea operaénekesnőről van szó, akiről, ha...
3 királyok
A veteránautók szépsége, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség határozza meg értéküket – anyagi és gyűjtői szempontból egyaránt. Az alább bemutatott három verseny-, illetve sportkocsi életpályája...
Steven Eugene Kuhn
Spirituális utazás egy öbölháborús veteránnal, aki Budapesten talált otthonra
GÖMÖR BÉLA
Gömör Béla professzor orvoslásról és műbarátságról
AZ ÉHES MATRÓZ REGGELIJE
A legkisebb is számít! – hirdeti a Tesco jól ismert reklámfilmjeiben. És tényleg. A Tesco internetes oldalain olvasható receptek között számos igen egyszerű ételt is felfedezhetünk, köztük minden...