And the winner is...
Léteznek sportágak, amelyekben a versenyzők az órával küzdenek, de olyan is van, ahol maguk az órák a versenyzők. A Grand Prix d’Horlogerie de Genéve (Órakészítők Genfi Nagydíja) célkitűzése nem kisebb, mint annak a bizonyítása, hogy az órakészítés a tizenkettedik művészeti ág. »
Egyetlen óra a Föld körül
Egy csúcskategóriás karórával szemben az a minimális elvárás, hogy mindig, mindenhol a pontos időt mutassa. Az otthonülő urak időmérői számára ez nem túl nagy kihívás, de mit válasszanak azok, akik ide-oda cikáznak az időzónák között? Kiderül a Gentleman magazin Breitling-sorozatának harmadik felvonásából. »
Túlélni stílusosan
A karóra sokak szemében már csak egy letűnt kor szimbóluma. Ők azok, akik nem látják a különbséget a nyomtatott áramkörrel behálózott műanyag és a mérnöki tudomány stílusos remekművei között. Hát még ha tudnák, hogy ezek a bizonyos remekművek akár az életüket is megmenthetik. »
Teljesség igényével
A bölcsek szerint a tökéletesség nem létezik, mégis törekedni kell rá. Ezzel nagyjából le is írtuk a svájci Breitling óragyár filozófiáját. Technológiai forradalmárként kezdték, mára pedig a név, a stílus és az igényesség zsinórmértéke. »
Az alfa és az omega
Mindent értek. Az MI6 érzéketlen ficsúrokat alkalmaz, akik gond nélkül feláldoznak bárkit a királynőért és a hazáért. Tudja... A tipikus kiugrott sas-ügynök könnyed mosollyal és drága órával. Rolex?” – kérdezi kíméletlen mosollyal a Casino Royale femme fatale-ja, Vesper Lynd James Bondot. „Omega” – válaszolja az könnyed mosollyal. „Gyönyörű.” Ez a félperces jelenet többet elmond a márkáról, mint bármelyik reklám vagy brossúra, de mi ettől függetlenül utánajártunk a legendának. Mit tud az óra, amelyre még James Bond is büszke? »
Szöveg: Neményi Márton
2013.08.22. 06:28
A precizitás művészete
Van egy kézműves órásműhely Németország egyik legromantikusabb vidékén, amely háborúkat és válságokat átvészelve másfél évszázada ápolja elszántan az óragyártás művészetét. Ez a Glashütte Original. Elég ránézni kollekciójára, hogy tudjuk: hivatásukat teljes joggal hívják művészetnek. »
Casablanca
A Casablanca, ha úgy tetszik, A Film, az eredője, zsinórmértéke és iskolapéldája mindannak, amit Hollywoodról és a közönségfilmről azóta is tudunk. »
Szöveg: Neményi Márton
Fotó: profimedia.hu
2013.10.03. 14:52
Buena Vista Social Club
A Buena Vista Social Club egy havannai szórakozóhely volt a negyvenes-ötvenes évek színes, izgalmas zenei életében. »
Szöveg: Neményi Márton
Fotó: Buena Vista Social Club
2013.10.05. 09:04
A biztonság kedvéért
Hosszasan taglaltuk, miért a kalandor gentleman tökéletes órája a Breitling. Most itt van még egy ok, nyomósabb, mint eddig bármelyik – főleg, ha az ember nagyon komolyan veszi a kalandor életmódot. Indiana Jones és az Emergency ötven évvel elkerülték egymást; ha nem így lett volna, egészen biztosan ezt választja. »
Szöveg: Neményi Márton
Fotó: Breitling
2013.10.11. 15:12
Óra egy életre
Rengeteget írtunk már a méltán legendás Omega óramárkáról, most pedig azt is eláruljuk, hol érdemes beszerezni. »
2013.10.16. 14:51
NIGEL KENNEDY
Őrült frizura, harcias be-és kiszólások és a komolyzenész-külsőségek (frakk, fehér ing, csokornyakkendő) teljes hiánya. A punkzenész külső azonban igazi zsenit rejt. Nigel Kennedy portréja. »
AMIRE CSAK AZ EMBERI KÉZ KÉPES
Folytatjuk Becsei Áron történetét, aki messze földön híres óráinak seregnyi alkatrészét polírozza, gömbölyíti és gyöngyözi tökéletesre – főleg azokat, amelyek egyáltalán nem látszanak. Ha valaki azzal vonná össze a szemöldökét, hogy ennek semmi értelme, az egyrészt beszélgessen el magával, másrészt lapozza fel az előző Gentleman magazint némi művészetelméleti bevezetőért. Most tovább merülünk a mélyvízbe: két finishing technológiát, az anglage-t és a perlage-t részletezzük. »
A keresett szó nem lehet rövidebb 3 betűsnél!
Bezárás
Juszt Balázs
Az idei cannes-i filmfesztiválon szerepelt egy magyar kisjátékfilm, a „Jóéjtpuszi”, amelyről keveset hallottunk.
A Longines elhozza Agassit
Kevés olyan labdás sportág van, amelyben a mérkőzést nem időre játsszák. Ezek közé tartozik a tenisz, ahol annak ellenére elmaradhatatlan tartozéka a centerpályának egy elegáns, nagykijelzős óra,...
AZ ALKOTÁS ÍZE
Boldogsághormont termel, ébren tart, felajz, megnyugtat, a csokoládénak már az illata is jótékony hatású. A borokhoz hasonlóan akár termőhely- és évjárat alapján is szelektálják a kakaóbabok...
Az időutazó
Öreg járgány szivatóval indul – fújjuk kívülről lassan húsz éve, a Besenyő Blues Band fesztiválnyertes dalából. de mi hajthat egy Öreg Pasast? Miért szívatja magát egy ausztrál nyugdíjas a létező...
Stílus és elegancia
A bado Magyarország egyetlen olyan prémium kategóriás öltönyháza, ahol bárkit tetőtől talpig, kompromisszumok nélkül felöltöztetnek egyedi tervezésű...
Alain Delon
A férfi, akinek kigombolt nyakú fehér inge a védjegyévé vált.
Cesky Krumlov
Lehet, hogy jártál már Kubában, New Yorkban és az Emirátusokban, de ha nem jártál Cesky Krumlovban, nem jártál sehol. Igaz, nem négyezer kilométer, csak négyszáz. Nincs Time Square, nincs Rialto,...
Ferrari! Te hibrid vagy?
2009 végén Luca di Montezemolo megfenyegette az autós közvéleményt a Ferrari „környezetbárátosításával”.
Égbetörő vágyak
Végül mindenki életében elérkezik az idő, amikor a földi örömök helyett magasabb dimenziók iránt kezd érdeklődni, és szárnyalni vágyik. Merjünk nagyot álmodni, és hajtsuk uralmunk alá a végtelen kék...